Moeilijke vlekken verwijderen van jouw houten vloer? Zo doe je dat
Het is je een doorn in het oog: die ene vervelende vlek op je houten vloer. Je hebt alles al geprobeerd, maar telkens komt hij weer terug. Het drijft je echt tot waanzin! Of het nu een vetvlek, watervlek of een ander soort hardnekkige vlek is: hij kan de mooie uitstraling van je houten vloer knap verstieren. Voordat je echt je vloer helemaal opnieuw gaat schuren, hebben wij nog wel een paar tips voor je. Wie weet verwijder je die vlek toch nog, en gaat je houten vloer nog een lang leven tegemoet!
Gebruik een professionele reiniger
Alle slimme huis-tuin-en-keuken-tips ten spijt: niets werkt zo goed als een reiniger die speciaal is gemaakt voor het type vlek dat je behandelt. Bij voorkeur gebruik je een reiniger van een merk dat snapt hoe hout op verschillende indringers reageert: vet behandel je bijvoorbeeld weer helemaal anders dan kalk. Dat is iets wat ze als geen ander begrijpen bij Rubio Monocoat: één van onze favoriete merken op het gebied van vloeronderhoud.
1) Vetvlekken
Vetvlekken herken je uit duizenden: deze donkere verkleuringen van je hout hebben meestal een glimmend oppervlak en zijn vaak maar moeilijk te verwijderen. Iedere keer als je vloer opdroogt, komen ze vrolijk weer tevoorschijn. Ze zijn ook nog eens makkelijk gemaakt: een beetje vet morsen bij het kookstel, of wat vettige snacks op de grond laten vallen en het leed is al geschied. Wat doe je eraan?
Speciaal voor dit soort vlekken heeft Rubio Monocoat zijn Grease Remover ontwikkeld: een dieptereiniger die vetten losweekt uit je vloer, waardoor ze makkelijk op te deppen worden met een doek.
> Rubio Monocoat Grease Remover
2) Watervlekken (of andere kalkvlekken)
Je kent het wel: even wat water gemorst, of je haalt een vaas weg waar toch wat water uitgelekt is. De verwarmingsradiator heeft water gelekt, of de hond heeft zijn waterbakje omgegooid. Het resultaat? Wit uitgeslagen vlekken of kringen op je vloer! Ook dit zijn nare vlekken, die je met een standaard vloerreiniger niet zomaar meer weg krijgt. De witte kleur van deze vlekken komt voort uit de kalk die zich vastbijt in je vloer.
Ook voor dit type vlek is er een speciale reiniger te krijgen bij Rubio Monocoat: deze spray je rechtstreeks op de vlek en je herhaalt dit tot de vlek volledig verdwenen is.
> Rubio Monocoat Limespot Remover
3) Andere moeilijke vlekken
Valt jouw vlek niet onder de kalk- of vetvlekken, maar krijg je hem toch maar moeilijk weg? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een tanninevlek. Kringen van blikjes of bloempotten, urinevlekken, of vlekken van bloedend hout: het zijn allemaal vlekken die veroorzaakt worden door een reactie voor zuur en water. En die komen ook niet zomaar meer uit je houten vloer! Gebruik de Rubio Monocoat Tannin Remover voor dit soort blauwzwarte vlekken; de kans is groot dat ze dan eindelijk de strijd opgeven.
> Rubio Monocoat Tannin Remover
Vlekken voortaan voorkomen
Je houten vloer beschermen tegen vlekken doe je natuurlijk in eerste instantie met een olie of een lak. Maar in situaties waarin veel gemorst wordt, doe je er natuurlijk goed aan om je vloer ook op andere manier te beschermen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat schoenen schoon en droog zijn voor ze je huis binnenkomen, en dweil gemorste vloeistoffen a la minute op. Bloempotten en vazen zet je altijd op schotels, zodat ze geen water kunnen lekken. En heb je dieren met voerbakjes? Plaats hier dan beschermende placemats onder.
- Alleen schone, droge schoenen mogen het huis in
- Vloeistoffen direct opdweilen
- Potten en vazen op schoteltjes
- Placemats onder eet- en drinkbakjes
Het juiste product tegen iedere vlek
Een professionele shop, waar je alles voor je vloeronderhoud tegen scherpe prijzen online kunt bestellen? Vloeronderhoudswinkel heeft alles in huis tegen vlekken in je houten vloer, maar helpt je ook graag aan de juiste olie of lak om de optimale beschermingslaag aan te leggen. Alles wat jij nodig hebt om de levensduur van je vloer aanzienlijk te verlengen! Bekijk het assortiment online en bestel met een paar muisklikken.