groothandel vloeren
Berichten

Hoe kies je als professional jouw groothandel in vloeren?

Als vakman (of -vrouw) weet jij precies met welke materialen je het liefst werkt. Je wil je focussen op jouw vak: het leggen van de mooiste vloeren. Het hebben van een vast adres voor al je benodigdheden is dan een fijn gegeven: het scheelt je veel tijd en moeite om niet telkens op zoek te hoeven naar de beste leverancier.

Maar er zijn zoveel aanbieders: hoe moet je in hemelsnaam bepalen welke groothandel in vloeren jouw vaste leverancier wordt? Wij verzamelden 4 eigenschappen die de ideale groothandel voor de vloerenlegger op z’n minst zou moeten hebben.

1) De beste prijs voor je materialen

Als zelfstandige ben je qua omzet afhankelijk van de prijs waartegen je kan inkopen. Die is dus best wel belangrijk! Je moet er vanuit kunnen gaan dat jouw vaste groothandel in vloeren geen overbodige marges doorberekent aan jou. De prijs moet altijd zo scherp zijn dat jij er nog een paar centen aan kunnen verdienen. Daarnaast moet de ideale groothandel niet alleen vloeren voor je beschikbaar hebben, maar ook materialen voor het afwerken en het behandelen van vloeren. Het complete plaatje!

2) Snelle levering op locatie

Als vloerenlegger ben je altijd op pad. Meestal ben je bij de mensen thuis, of onderweg. Dat betekent dat je goede afspraken moet kunnen maken over de bezorging van jouw materialen. Het moet eenvoudig zijn om verschillende adressen door te kunnen geven voor bezorging, en de aflevering moet altijd op afspraak zijn. Zodat jij er kunt zijn als de goederen in ontvangst moeten worden genomen!

Een korte levertijd en een aflevering op maat zijn belangrijke vereisten voor jouw groothandel in vloeren. Zo voorkom je vertragingen in jouw project, of onnodig transport van materialen van locatie naar locatie.

3) Een fysieke showroom waar je vloeren kunt bekijken

Heb je wel eens een vloer gelegd die je van tevoren nog nooit had gezien? We dachten al van niet. Dit is precies waarom een goede groothandel ook een fysieke showroom moet hebben, waar je de vloeren in het echt kunt bekijken. Zo weet je wat je aanschaft, en kan je ook goed inschatten hoe de vloer in de ruimte gaat werken. Je kunt verschillende kleuren vergelijken en de werking van licht erop uitproberen. Onmisbaar dus voor een leverancier die echte vakmensen bedient!

4) Verkoopondersteuning met kennis van zaken

Als jij een vraag hebt over de samenstelling van je vloer, wil je niet iemand aan de telefoon krijgen die nog nooit een vloer heeft gelegd. Een vriendelijke klantenservicemedewerker is er nog niet eentje met kennis van zaken! Als vloerenlegger wil je van professional tot professional kunnen praten over de eigenschappen en de behandelingsmogelijkheden van de verschillende vloersoorten.

Check dus altijd of de zaak gerund door iemand met een achtergrond in vloeren, en probeer uit of je bij ze terecht kan met diepgaande vragen over hun assortiment. Alleen maximale expertise is goed genoeg!

  • Inhouse ervaring met het leggen van vloeren
  • Diepgaande kennis over de producten die ze leveren

Een partner waar je op kan bouwen

Kort samengevat: een groothandel in vloeren moet je als professional ontzorgen in de aanschaf van je materialen. Of het nu om de beste prijs gaat, levertijden of service: als vloerenlegger verdien je dat je leverancier met je meedenkt en het jou gemakkelijk maakt om je werk te doen. Met minder hoef je simpelweg niet akkoord te gaan!

Wordt Floormade jouw nieuwe vaste adres?

Als je een betrouwbare partner zoekt, die zich specialiseert in de levering van vloeren aan professionals, neem dan eens een kijkje op de website van Floormade. Deze vloerenspecialist in het Noorden van het land levert in heel Nederland en kan moeiteloos voldoen aan alle eisen die de moderne vakman aan zijn leverancier stelt.