graszoden
Berichten

Je tuin een groene boost geven met graszoden

Betegelde tuinen of grote grindbakken zijn helemaal op hun retour: wil je meedoen aan de laatste tuintrends, dan is vergroenen wat je moet doen. Exit grijze stenen, hallo urban jungle! Meer groen aanbrengen in je tuin kun je natuurlijk op verschillende manieren doen: van het plaatsen van mooie plantenbakken of gezellige struiken, tot het aanleggen van een mooi gazon. Wil jij wel een mooie grasmat in je tuin, maar heb je niet de tijd of het geduld om dat helemaal zelf in te zaaien? Dan zijn graszoden misschien wel iets voor jou!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn matten opgekweekt gras. Een mengeling van grasplantjes die al volledig volgroeid zijn, en grond die ze bij elkaar houdt. Meer is het niet! Meer is er ook niet nodig om jouw tuin te voorzien van een stralende grasmat. De graszoden worden op rol geleverd: je rolt ze uit, stampt of walst ze aan, en dan kan het genieten al beginnen! Als je graszoden legt, is je gazon direct gebruiksklaar.

Voordelen van graszoden leggen

Wat heeft het leggen van graszoden voor op een grasmat zelf kweken? Of op een andere vorm van bodembedekking, zoals tegels of grind? Waarom zijn deze grasrollen een slimme keuze voor jouw tuin?

+ Een groener alternatief voor tegels

We zien het veel in zogenaamde onderhoudsvriendelijke tuinen: tegels, tegels en nog eens tegels. Niet echt de beste manier om de natuur een handje te helpen! Heb je alleen maar steen in je tuin, dan kan het rap een stuk warmer worden in de zomer en wordt het water niet goed weggeleid na een stevige regenbui. Kies je voor makkelijk te leggen gras, dan reguleer je als vanzelf de temperatuur in je achtertuin, en ook de waterafvoer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst wekenlang wachten tot je grasmat eindelijk volgroeid is? Op je tenen om het gras heen, zodat je de groei van de plantjes maar niet verstoort? Dat hoeft met graszoden niet! Van het ene op het andere moment heb je een volwaardig gazon, waar je direct op kunt lopen. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kan er vanaf dag 1 op gespeeld en geravot worden. Zo heb je direct plezier van je groene tuin!

+ Minder last van onkruid

Omdat een graszode volledig uit volgroeide grasplanten bevat, zijn die al onderling vergroeid en ontstaat er een stevige plag, die maar weinig aarde nodig heeft om één geheel te blijven. Bijkomend voordeel: doordat er gras in groeit en gras alleen, krijgt onkruid nauwelijks de kans om zich ertussen te nestelen. Genieten van een groene, volle grasmat is dus vanaf dag 1 al mogelijk en kost je nauwelijks onderhoud. Dat is een zorg minder!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Kan jij niet wachten om met graszoden aan de slag te gaan? Bestel ze dan gemakkelijk online bij dé specialist in alles voor je grasmat: Topgazon. Je kiest voor de mooiste kwaliteit graszoden van de Drentse akkers in Nooitgedacht. Hier kweken ze verschillende soorten graszoden: voor iedere toepassing en iedere portemonnee de juiste keus!