Overige bedrijven

De 3 meest onderschatte tools bij het onderhouden van je vloer

Een mooi onderhouden houten vloer is een sieraad voor je huis. Alleen hebben we in ons drukke bestaan niet altijd de tijd om onze vloer de aandacht te schenken die hij verdient. Hoe maak je het onderhoud van je vloer zo gemakkelijk mogelijk? Door slim gebruik te maken van een aantal tools, die je een boel tijd en energie besparen. Wij zetten de 3 meest onderschatte hulpmiddelen bij vloeronderhoud voor je op een rij!

1) Goede reiniger(s)

Of je nu een gelakte, gewaxte of een geoliede vloer hebt: het loont absoluut om een reiniger aan te schaffen die afgestemd is op de beschermlaag van je vloer. Zo weet je zeker dat je vloer optimaal schoon wordt, zonder de olie-, wax- of laklaag aan te tasten. En dat helpt weer bij het opschroeven van de levensduur van je vloer! Investeer niet alleen in een goede algemene reiniger, maar ook in een reiniger voor specifieke vlekken. Geen stress van een wijnvlek of vettige plekken in je vloer: de juiste reiniger maakt je vloer weer als nieuw.

  • Reiniger voor algemeen gebruik
  • Reinigers voor specifieke vlekken

Blijf trouw aan één merk

Weet je dat je vloer behandeld is met een olie, wax of een lak van een bepaald merk? Koop dan je reiniger(s) ook van datzelfde merk. Dan sluit de reiniging namelijk perfect aan op de specifieke eigenschappen van de beschermlaag!

2) Boenmachine

Het lijkt misschien overdreven om in huis te halen, maar mensen die hem eenmaal gekocht hebben, willen nooit meer zonder. Een boenmachine! Deze powertool helpt je jouw vloer te behandelen, te onderhouden én te reinigen. Een polish aanbrengen, of een dieptereiniging uitvoeren? Al deze klusjes worden nu kinderspel! Je laat de machine het werk voor je doen: dit is echt vloeronderhoud made easy. Je doet iedere klus nu zelf, zonder de hulp van professionals. De investering zeker waard!

3) Viltglijders

Bij goed doordacht vloeronderhoud besteed je niet alleen aandacht aan de vloer zelf, maar ook aan de meubels die over je vloer heen schuiven. Die kunnen namelijk flinke schade veroorzaken als je ze niet goed beschermt en ze onbesuisd over je vloer heen trekt! Terwijl de oplossing zo simpel is: schade door verschuivende meubels kun je echt heel makkelijk voorkomen.

Een eenvoudige oplossing tegen krassen is het aanbrengen van viltglijders onder al je meubelstukken. Voor een paar euro kun je al simpele plakexemplaren aanschaffen! En ga je voor een robuuste bevestiging van je vilt, kies dan voor exemplaren die je kunt vastschroeven. Die blijven nog beter op hun plek.

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

De belangrijkste tools voor vloeronderhoud heeft eigenlijk iedereen wel in huis: we hebben het over de huis-tuin-en-keuken stofzuiger en de doodordinaire dweil. Hoe makkelijk wil je het hebben! Het is echt waar: een wekelijkse stofzuigronde en een reguliere dweilbeurt zijn de belangrijkste stappen in jouw vloeronderhoud. Met de stofzuiger haal je vuil en zand weg dat in je vloer kan krassen, en de dweil poetst andere vlekken voor je weg die je kwaliteit van je vloer kunnen aantasten. En na een simpele schoonmaakbeurt ziet je vloer er altijd weer beter uit!

  • Wekelijks: stofzuigen
  • Tweewekelijks: dweilen

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Wil jij serieus aan de slag met je vloeronderhoud? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloeronderhoudswinkel. Je vindt er de bovenstaande 3 tools en nog veel meer in een overzichtelijke webshop: makkelijk online bestellen, en binnen een paar dagen worden al je benodigdheden bij je thuisbezorgd! En ook voor persoonlijk advies ben je bij Vloeronderhoudswinkel aan het juiste adres: ze zetten hun ervaring met vloeronderhoud graag in om jou te helpen met je vloer.