buitenhout
Berichten

Jouw buitenhout zomerklaar met Rubio Monocoat

Als je houten meubels, schuttingen of vlonderplanken tijdens de winter onbeschermd buiten blijven staan, dan kán het zijn dat je in het vroege voorjaar schrikt van wat je aantreft. Het nare Nederlandse klimaat doet je buitenhout zeker geen goed in het najaar en de winter. Vuil en andere aanslag hebben vrij spel tijdens de koude, natte maanden en dat zie je zeker weten terug in de staat van het hout.

Geen stress, want met een goede onderhoudsbeurt knapt je buitenhout weer zienderogen op! De producten van Rubio Monocoat kunnen je hierbij helpen: in dit artikel leggen we je daarom uit welke stappen je zou moeten nemen, en welke Rubio Monocoat producten er het beste bij jouw klus passen!

Je hout grondig schoonmaken

Iedere opfrisbeurt van buitenhout begint met een grondige reiniging. Je verwijdert eerst algen, mos en ander vuil voordat je bezig kunt met de verdere behandeling van het hout. Sta je al met je hogedrukspuit in de aanslag? Leg die dan maar gauw weer aan de kant, want dat is zeker niet hoe we jouw buitenhout gaan reinigen. Door de druk van de hogedrukreiniger kun je het hout onnodig beschadigen!

Ga liever voor een milde houtreiniger zoals de Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner: die reinigt het hout diep, maar houdt tegelijkertijd de beschermende toplaag van het hout intact. Even inborstelen en afspoelen met een normale tuinslang, en klaar ben je.

Je tuinmeubels weer laten stralen

Zijn het je tuinmeubels die flink te lijden hebben gehad onder de winter? Naast schoonmaken is een nieuwe beschermingslaag aanbrengen altijd een goed idee. Voor tuinmeubels raden we dan Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector aan: een beschermend product op oliebasis, dat in een enkele laag dekt en je tuinmeubels een ware metamorfose geeft. Je kunt je hout er zelfs een compleet andere kleur mee geven! Aanbrengen kan eenvoudig met een kwast; even inboenen met een katoenen doek en klaar ben je.

Schuttingen en gevelwerk een boost geven

Zit het probleem hem juist in je verticale hout, zoals schuttingwerk of je houten gevelbekleding? Ook dan is naast een grondige schoonmaakbeurt een behandeling met een olie ten zeerste aan te raden. Zo voorkom je dat je halverwege het seizoen weer met je hout aan de slag moet! Met de Rubio Monocoat WoodCream kun je makkelijk werken op verticaal hout: het drupt niet, dekt in één keer en behoudt zijn kleur tot wel 10 jaar. De crèmeachtige textuur maakt dit wondermiddel extra makkelijk aan te brengen.

Je houten vlonderterras weer als nieuw

Heb je een terras met houten vlonders in de achtertuin, en kan dat wel een update gebruiken? Ook dit hout kun je bijzonder makkelijk reinigen met de Wood Cleaner van Rubio Monocoat. Niet onbelangrijk: algen en andere aanslag kunnen je terras glibberig maken, dus het schoonmaken is hier niet alleen van esthetisch belang. Behandel het vervolgens met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector, om het weer de kleur en de bescherming mee te geven die het verdient. Even aanbrengen met een vloerborstel, goed laten drogen, en klaar ben je!

Alles van Rubio Monocoat voordelig inkopen

Sta je te popelen om met deze ideeën aan de slag te gaan, maar zoek je nog een adres waar je de producten van Rubio Monocoat voordelig kunt inkopen? Bij Vloeronderhoudswinkel.nl vind je alle onderhoudsproducten voor buitenhout van Rubio Monocoat in een overzichtelijke webshop, waar je makkelijk vanuit je luie stoel kunt bestellen. Tegen opvallend lage prijzen! Binnen enkele dagen worden jouw gewenste producten bij je thuis bezorgd. Je hoeft er de deur niet meer voor uit!