duoplank vloer
Berichten

Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, heb je veel opties om uit te kiezen. Ben je gek op de sfeervolle looks van hout, dan beperk je het aantal keuzes al enigszins. Maar ook hier blijven de ontwikkelingen elkaar opvolgen: de ene houten vloer is de andere niet in de huidige markt. Wil je een echte houten toplaag, maar wel een makkelijk te leggen vloer met een minimale werking? Dan is een duoplank misschien wel precies wat je zoekt.

+ De look & feel van een massief houten vloer

Doordat de toplaag van een duoplank vloer van echt hout gemaakt is, kan je hem met het blote oog bijna niet onderscheiden van een massief houten vloer. Niet als de vloer eenmaal op zijn plek ligt! De onderlaag van multiplex blijft mooi verborgen, maar heeft wel degelijk effect op het gebruik van de vloer.

+ Tot wel 80% minder werking

Met een massief houten vloer of een parket heb je rekening te houden met de werking van de vloer als je hem gaat leggen. Bij een duoplank vloer heb je hier nauwelijks mee te maken! De werking van de vloer wordt namelijk met wel 80% teruggedrongen dankzij de multiplex onderlaag. Onder alle denkbare omstandigheden heb je dus te maken met een vormvaste vloer, die zich niets aantrekt van wisselende temperaturen of vochtigsheidsniveaus.

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Wat is meer jouw stijl: een vloer verlijmen of juist zwevend leggen? We hebben goed nieuws: met een duoplank vloer kun je je keuze uitstellen tot het laatste moment en liggen beide keuzes binnen handbereik. Verlijmd leggen is net zo goed te doen als zwevend! Zo behoud je de keuzevrijheid om deze klus aan te vliegen zoals jij dat wil.

+ In vele stijlen te verkrijgen

Welke houtsoort ook je voorkeur heeft, je legt hem gemakkelijk met een duoplank vloer. Een whitewash eiken vloer? Een rustieke grenen look? Alles is te realiseren in combinatie met een multiplex onderlaag. Daarmee ligt dus ieder effect ook binnen handbereik. Ga voor een klassieke rechte plank, of een ander speels legpatroon: met een duoplank vloer liggen alle mogelijkheden open.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, dat kan toch helemaal niet? Wel met een duoplank vloer! Omdat de werking van de vloer goed wordt opgevangen en de warmteweerstand tegelijkertijd minimaal is, kan je dit type vloer prima combineren met vloerverwarming. Ideaal voor in een moderne woning! Pas er wel op dat de totale dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm; dan zou je rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben jij vloerenlegger en zoek je een goed adres om je duoplank vloer bij in te kopen? Floormade heeft altijd een grote selectie duoplank vloeren op voorraad en biedt de professional nog vele andere voordelen. Wat dacht je van een razendsnelle levering, gedegen advies bij aanschaf en interessante kortingen? Schrijf je direct in als klant en ontdek alle voordelen online!