biologisch gras
Berichten

Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

Als je gras aan gaat leggen in je tuin, heb je een aantal keuzes te maken. Ga je zelf inzaaien, of ga je voor graszoden? En ga je voor kant-en-klare graszoden, dan heb je nog weer tal van opties om uit te kiezen. Bij veel kwekers zijn de ecologisch gekweekte zoden momenteel erg in trek. Waarom zou je daarvoor kiezen? Ze zijn meestal wat duurder in aanschaf: wat krijg je er dan eigenlijk voor terug?

Waarom is ecologisch gekweekt gras zo populair, en wat maakt ecologische graszoden zo’n goede keuze? Is het de investering waard? Laten we eens onderzoek doen naar de voordelen ervan.

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Ecologisch gekweekt gras is vooral aantrekkelijk vanwege zijn milieuvriendelijke karakter. Traditionele gazonkweekmethoden vereisen vaak het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden, die weliswaar effectief zijn, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bij het kweken van ecologisch geteeld gras worden er geen schadelijke stoffen gebruikt en ook geen kunststof netten om de graszoden bij elkaar te houden. Dit resulteert niet alleen in een milieuvriendelijker gazon, maar draagt ook bij aan het verminderen van plastic en chemicaliën in de bodem.

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Heb je een gezin met kinderen of huisdieren? Dan is het fijn dat zij een fijne plek hebben om op te spelen. Een plek waar ze niet in aanraking komen met schadelijke stoffen! Als je wil dat je kind of je hond of kat vrijuit kan ravotten op het gras, is het aan te raden om een grassoort te kiezen waarbij geen chemische stoffen zijn gebruikt. Zo is er geen kans op huidirritaties of gevaarlijke situaties als ze iets in hun mond steken. Een ecologisch gekweekt gazon is met kinderen en dieren nu eenmaal een stuk veiliger!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Biologisch gegroeid gras heeft de tijd gekregen om zelf sterke wortels te ontwikkelen. Dat is handig als je gazon wordt blootgesteld aan langdurig droog weer, of juist hevige regenval te verduren krijgt. Gezonde wortels zorgen namelijk voor een goede hechting van je gras (ook bij uitdagende omstandigheden), en slaan water en voedingsstoffen op voor drogere periodes. Een sterke wortelstructuur is dus een belangrijke basis voor een duurzaam en gezond gazon!

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Wil je wat meer bijen, vlinders en vogels tegenkomen in je tuin? De keuze voor een biologisch gazon kan daar zeker aan bijdragen. Doordat je het natuurlijke evenwicht intact houdt en er geen schadelijke stoffen in het gras te vinden zijn, vinden verschillende dieren en micro-organismen jouw tuin ineens ook een stuk aantrekkelijker en gezelliger. De bodem blijft daarnaast divers en gezond, dus je tuin is ook een uitnodigende plek voor verschillende inheemse plantensoorten! Een goede basis dus, als je een tuin wil die groeit en bloeit!

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Bestel de mooiste natuurzoden dan nu bij Topgazon! Deze ervaren kweker in het hart van Drenthe is specialist in de kweek en de levering van oergezonde, 100% biologische grasrollen van Hollandse bodem. En je raadt het al: die groeien ze volledig zonder kunstmatige bemesting of onkruidbestrijding! Laat je graszoden bezorgen waar je maar wil in Nederland: bij Topgazon kan het tegen een scherpe prijs. Vaak kun je dezelfde week nog met je gras aan de slag!