trap renoveren
Berichten

Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

Staat er een traprenovatie op het programma bij één van jouw klanten? Maak het jezelf dan gemakkelijk en ga voor een superstrak resultaat met overzettreden. Deze handige panelen bedekken de oude trap en zorgen ervoor dat je jouw klus binnen een paar uur kunt afronden. Wij gingen voor jou op onderzoek uit om meer te weten te komen over overzettreden en de vele voordelen die ze bieden. Wie weet gebruik jij ze wel voor je volgende klus!

Voordelen van overzettreden

Een trap renoveren kan een loodzware klus zijn. Zeker als je werkt met een verouderde trap, waar zware slijtage is opgetreden of juist verf en lijm de grote boosdoener zijn. Door te werken met overzettreden, kan de bestaande trap gewoon blijven zitten. Je zorgt alleen voor een grove stripbeurt en plaatst de nieuwe elementen gewoon over de oude traptreden heen. Even afkitten en klaar ben je! Binnen een paar uur heb je een geweldig resultaat, waar de bewoners jarenlang van kunnen genieten.

  • Behoud van de oude trap
  • In een dag een complete facelift
  • Zelf makkelijk op maat te maken
  • Vele decors en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

Een echte houten trap, of toch liever een stoere betonlook of luxe leer? Het gebruik van overzettreden maakt het allemaal mogelijk. Indien gewenst stem je de kleur af op de vloeren boven en beneden. Of ga juist voor een complementaire stijl, waarmee de trap er voortaan echt uit springt! Overzettreden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele materialen en patronen, waardoor ze in iedere woonstijl toegepast kunnen worden.

Beveiliging tegen uitglijden

De meeste overzettreden zijn standaard voorzien van een toplaag met antislip werking. Dit zien we met name bij de nieuwere materialen als pvc, die veel gebruikt worden voor traprenovaties. Ga je echter voor overzettreden van echt hout, dan is het goed om aandacht te besteden aan de uitglijbeveiliging in de treden. Zit die niet standaard ingebouwd in je overzettreden? Denk er dan aan om een antislipstip in te frezen. Daarmee voorkom je ongelukken in huis!

Maak het af met stootborden en onderlatten

Heb je te maken met een open trap? Dan is het afwerken van de tussenruimtes uiteraard overbodig. Maar ga je een ouderwetse dichte trap renoveren, dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de stootborden en de onderkant van de treden. Die maken je klus helemaal af!

In de meeste sets overzettreden zitten bijpassende stootborden. Maar wil je een complementaire kleur voor de stootborden, of heb je te maken met sterk uitstekende traptreden? Dan kan het handig zijn om losse stootborden en onderlatten bij te bestellen.

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je als professional bezig met traprenovaties? Dan is het fijn om één vast adres te hebben, waar je dag en nacht terecht kunt voor al je benodigdheden. Makkelijk online bestellen, zodat jij je bezig kunt houden met je klus. Floormade is bij uitstek dé online speciaalzaak voor de professionele klusser. Heb je de voordelen van Floormade nog niet ontdekt? Word direct klant en maak kennis met hun complete assortiment, hun professionele voorkoopondersteuning en inkoopvoordeel voor de vakman!