elektra tips
Berichten

4x elektra-tips: vergeet jij dit te installeren in je nieuwe huis?

Het is eindelijk zover: je hebt de sleutel van je nieuwe huis gekregen. Je bent helemaal klaar om te gaan verhuizen, of zit zelfs al midden in het proces. Dan is het makkelijk om een aantal slimme oplossingen op het gebied van elektra over het hoofd te zien! Welke items mag je zeker niet overslaan als je van jouw nieuwe huis een veilig en functioneel thuis wilt maken? Wij hebben 4 tips voor je klaarstaan!

1) Modern schakelmateriaal

Bij een opfrisbeurt van je huis denk je meestal eerst aan een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe vloer of keuken. Maar wist je dat nieuwe schakelaars en stopcontacten je interieur ook een heuse metamorfose kunnen geven? Het is een relatief betaalbare klus, en nieuwe schakelaars en stopcontacten zijn makkelijk te installeren voor iedere thuisklusser. Even de stroom eraf, nieuw schakelmateriaal installeren, de stroom er weer op en alles is klaar voor gebruik. Je zult het verschil direct zien!

2) Rookmelders

Naast een mooi interieur is de veiligheid in huis natuurlijk ook belangrijk. Merk jij het op tijd, als er onverhoopt brand uitbreekt? De installatie van rookmelders is niet voor niets verplicht voor iedere woning sinds 1 juli 2022. Een simpele maatregel, die zoveel goeds kan brengen in een noodsituatie! Hang minstens op iedere verdieping van je huis één rookmelder, en let erop dat je ze niet in de buurt van ventilatieopeningen of de verwarming hangt.

  • 1 rookmelder op iedere verdieping
  • niet bij ventilatieschachten of onderdelen van je verwarming

3) Koolmonoxidemelders

Waar rookmelders steeds meer ingeburgerd raken, vergeten mensen nog vaak dan ook koolmonoxidemelders te installeren. Terwijl dat ook potentieel levensreddende apparaatjes zijn! Koolmonoxide is een onzichtbaar, geurloos gas dat vrij kan komen bij verbrandingsprocessen, bijvoorbeeld in je cv-ketel, gaskachel of open haard. Van een hoge concentratie kan je onwel worden of zelfs overlijden. Hang dus bij iedere mogelijke koolstofmonoxide-bron een koolmonoxidemelder op: het beste werken ze op een straal van 1-3 meter rondom de bron.

4) Bewegingsmelders

Je buitenverlichting automatisch aan laten springen als je erlangs loopt, is niet alleen handig voor jezelf als je in het donker thuiskomt, het schrikt potentiële inbrekers ook nog eens af. Die vinden het namelijk niet zo prettig als ze ineens in de spotlights staan! Bewegingsmelders op slimme plekken buiten installeren is dus zeker de moeite waard: denk aan de oprit, de voordeur of de achterdeur.

En ook binnenshuis kunnen ze supermakkelijk zijn: installeer bijvoorbeeld een comfortschakelaar in je toilet, op zolder of in de voorraadkast. Zo gaat het licht aan als er beweging is, en na een tijdje ook automatisch weer uit!

Voor al je elektra in en om het huis

Ben jij helemaal op ideeën gebracht en zoek je een betrouwbare shop waar je al je elektra eenvoudig kunt aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Elektro-kopen.nl! Niet alleen staan ze bekend om hun enorme assortiment elektronica, ze worden ook nog eens geroemd om hun uitstekende klantenservice. Heb je dus een vraag over de installatie, of kun je meer tips gebruiken over elektra in en om het huis? Bij Elektro-kopen.nl staan ze voor je klaar!