camera buiten
Overige bedrijven

Beveiligingscamera buiten plaatsen

Wist je dat je niet zomaar een beveiligingscamera buiten kunt plaatsen? Hiervoor gelden namelijk een aantal regels, opgesteld in de AVG. Daarnaast zijn er allerlei factoren om rekening mee te houden voor het optimale beeld. In deze blog delen we de wetgeving en allerlei tips met je, zodat jij met je beveiligingscamera je doelen kunt bereiken.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

Buiten een beveiligingscamera plaatsen heeft ontzettend veel voordelen. De meest voordehandliggende reden om camerabewaking buiten te plaatsen is natuurlijk het beveiligen van jouw terrein en/of eigendommen. Gebeurt er iets? Dan kunnen jouw beelden de politie helpen in een eventueel onderzoek. Maar een beveiligingscamera heeft ook een preventieve werking, dat is natuurlijk nog mooier!

Dieren in de gaten houden

Een andere veelvoorkomende reden om buiten een beveiligingscamera op te hangen is je dieren in de gaten houden. Heb je drachtig vee? Broedende vogels? Of onverklaarbare verwondingen bij je dieren of beschadigingen aan je materiaal? Met een beveiligingscamera zie je precies wat er gebeurt en in combinatie met een recorder kun je ook het beeld terugkijken. Ook leuk als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat je huisdieren uitspoken als jij niet thuis bent!

Wat zijn de regels?

Ben je overtuigd en ga je buiten een beveiligingscamera ophangen? Dan moet je je aan bepaalde regels houden. Deze regels staan, in andere woorden, in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG):

  • Film alleen dat wat nodig is voor jouw doel.Voorbeeld: met een video deurbel film je je stoep wanneer iemand aanbelt. Als er niemand staat mag je je stoep niet zomaar filmen.
  • Film geen niet-essentiële beelden van openbare ruimtes: Voorbeeld: je mag de weg voor je huis filmen als jouw auto daar staat, maar anders niet.
  • Laat weten dat je filmt, met een bordje of sticker.

Maar let op: In sommige gemeenten gelden aanvullende regels!

Waar moet je verder op letten?

Als je de regels kent weet je waar je wel of geen beveiligingscamera mag ophangen buiten. Maar wat is dan een handige plek? Wat dacht je van boven een deur? Of in een hoek waar je goed overzicht hebt? Zodra je de plek hebt gekozen moet je nog rekening houden met beplanting en tegenlicht voor zo goed mogelijk beeld én raden we je aan de camera op ten minste 2,5 meter hoogte te hangen, zodat eventuele vandalen er niet bij kunnen.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Wanneer je je beveiligingscamera buiten monteert, zijn andere dingen belangrijk dan wanneer je dit binnen doet. Waarschijnlijk wil je namelijk netwerk- en voedingskabels naar binnen laten lopen. Hiervoor moet je een gat in je buitenmuur boren. Zorg dus ten eerste voor voldoende ruimte aan de binnenkant van de muur, boor het gaat schuin omhoog zodat hier geen water in kan lopen en kit het gat voor de zekerheid dicht nadat je de camera hebt getest. Verder adviseren we je buiten altijd rvs schroeven te gebruiken.

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Ben je er helemaal klaar voor? Dan heb je nu alleen nog een beveiligingscamera voor buiten nodig! Op CCTVwinkel.nl vind je allerlei verschillende camera’s die je hiervoor kunt gebruiken. Denk aan IP camera’s vanaf 1080p (full HD) tot wel 8 MegaPixel! Daarnaast biedt deze webshop complete sets met meerdere camera’s en een recorder aan. Neem contact met hen op om je te laten adviseren of bestel meteen eenvoudig de beveiligingscamera die je zoekt.

Bestel je beveiligingcamera voor buiten op CCTVwinkel.nl